Receptes!





En aquest apartat hem inclós algunes receptes que els infants de 3 a 6 anys poden fer amb l'ajuda d'un adult.


Aquest punt està obert a tothom, ja que es poden introduïr noves receptes o afegir petits comentaris.
 Les receptes han de ser manipulatives. Els nens han de poder tocar, girar, entaforar i barrejar.


Per entendre el procés culinari el nen ha de veure la totalitat de la recepta.


És important que la recepta tingui un únic cos, és a dir, que no tingui moltes parts independents.


El nen que s’esforça en fer la recepta té un disgust monumental quan la “seva” recepta queda diluïda entre la resta. Hem de buscar sistemes de conservar l’autoria de les preparacions realitzades.


Decorar les receptes. Els infants gaudeixen enormement decorant els plats, posant el toc creatiu.



ABANS DE RES CAL:



1. Rentar-se les mans.


2. Preparar tot el material i els ingredients.


3. Tenir ganes de cuinar.






RECEPTARI

1. Galetes




Ingredients:

500 gr. de farina
250 gr. de mantega
150 gr. de sucre en pols
1 ou
Un polsim de llevat en pols
Un polsim de canyella
Gotes de xocolata
Fruita seca


Com es fan:

Posem la farina sobre la taula.


Afegim la mantega a dauets petits i anem barrejant amb les mans, com si ens les freguéssim, fent engrunes.


Posem el sucre en pols i la canyella i barregem.


Ara fem un volcà i, a dins, hi posem l’ou i una mica d’aigua.


Amassem fins aconseguir una pasta compacta, que no se’ns enganxi i sigui fàcil de treballar.


Afegim les gotes de xocolata, o la fruita i tornem a amassar.


Estirem la massa amb el corró, fem les formes que vulguem, col·loquem la fruita seca i
les anem posant en una safata protegida amb paper de forn.


Enfornem deu minuts a 180ºC.


Un cop fredes, ja les podrem menjar.



______________________________________


2. Pa







Ingredients:

3 ous
150 gr. de sucre
130 gr. de mantega
200 gr. de farina
1 sobre de llevat en pols, químic
Un pessic de sal
Una culleradeta de canyella
Sucre glas


Com es fa:

Batem els ous amb el sucre fins augmentar el volum i que agafin un color blanquet.


Afegim la mantega a temperatura ambient.


Barregem els ingredients i hi afegim la farina, el llevat, la sal i la canyella.


Ara, ho mesclem tot barrejant poquet.


Engreixem un motlle i hi posem la massa.


Coem el forn, a 180ºC, durant 30 minuts.


Acabem amb sucre glas.




_______________________________




3. Pessic de pastanaga








Ingredients:


2 pastanagues
100 ml d’oli
4 ous
200 gr. De farina
150 gr. De sucre
Mig sobre de llevat
Ratllem la pastanaga.



Com es fa:


Barregem els ous amb el sucre.


Afegim l’oli. Tornem a barrejar.


Hi afegim la pastanaga ratllada, la farina i el llevat.


Batem bé.


Engreixem i enfarinem un motlle.


Aboquem la barreja del pa de pessic i ho enfornem mitja hora, a 180ºC.


Un cop fred, ho podrem menjar.




__________________________________




4. Crema de llimona








Ingredients:

Una llauna de llet condensada de 400 gr.
2 llimones
200 gr. De nata per muntar, del 35% de greix mínim
1 paquet de melindros.
4 maduixes
groselles


Com es fa:

Fem el suc de les llimones.


Barregem el suc amb la llet condensada.


Afegim la nata muntada, amb molt de compte de que no s’abaixi, fins aconseguir una barreja homogènia.


En un motlle posem una base de melindros.


A sobre la crema de llimona.


Acabem amb maduixes talladetes i groselles.


Guardem a la nevera fins que ho mengem.


___________________________________


5. Pastís de peix






Ingredients:


500 gr. de salmó o qualsevol peix en filet sense espines ni pell i en daus.
200 ml. de nata líquida
1 cullerada petita de pebre vermell dolç

1 cullerada petita d’anet
½ pot del més petit tomàquet sofregit (Solís)
2 ous



Com es fa:


Posar tots els ingredients en una batedora i triturar-ho.
En un motlle rectangular de vidre o de plàstic que vagi al microones, posar-hi oli a les parets i després posar-hi pa ratllat.


Treure l’excés. Posar-hi el preparat de peix i tapar-lo amb plàstic transparent.


Posar-ho al microones al mínim durant uns 15 minuts i després comprovar el grau de cocció.


Deixar refredar i desemmotllar.
Pels dies de festa es pot recobrir el pastís amb salmó fumat i sempre cal acompanyar-lo amb una salsa: Maionesa, salsa rosa, salsa tàrtara, etc.