Contes :)

En aquesta pàgina hi ha un recull de contes relacionats amb els aliments, els hàbits alimentaris, el menjar saludable, ...


Esperem que us agradin!


Si cliqueu al damunt podreu veure les imatges i els videos en gran!

__________________________________


1. Sopa de lletres


_______________________________________________________

 


2. El patufet i els cargols
_____________________________________________________

 3. No vull menjar!


Els meus pares tenen un veritable problema amb mi: no vull menjar!
En realitat hauria de ser jo qui tingués el problema,perquè sóc jo el que no menja;però no sé per quina estranya raó, el problema és seu i no meu.
Els meus pares solucionen el seu problema de moltes maneres:

Quan toca menjar Peix, el pare es disfressa de pirata i la mare de princesa raptada. Aleshores el rescat consisteix en que jo mengi el lluç que el pare porta del ganxo. Després cantem cançons de pirates i soterrem les espines en un lloc secret del jardí.

Quan toca menjar carn, també és divertit, perquè aleshores juguem a conillets a amagar i cal anar buscant els trossos de carn pel bany, pel despatx, per dins els armaris…  Quan un tros de carn i el Ketchup coincideixen en un calaix de la roba del llit, se n´arma una…!

El pitjor que tenen les verdures és que totes són verdes i avorrides, per això el pare i la mare es dediquen a pintar-les amb colorants alimentaris de molts colors. Així aprofiten per fer unes fantàstiques partides de parxís i del joc de l´oca: ´´D´oca a oca i em menjo una bajoca!´´
Els dies de fesols, cigrons, llentilles i llegums en general, sóc fet presoner pels indis o els marcians, o una combinación d´uns i altres. Em lliguen al pal de tortura i m´obliguen a menjar aquestes coses horribles. Però sóc un heroi.


La llet i els iogurts de l'esmorzar, del berenar i de després de sopar els porta el ´´Circ Suís´´ amb la mare i el pare d´artistes principals: fan malabarismes amb els potets, porten el got ple de llet per la corda fluixa o fan l´increïble número dels domadors de vaques amb les ampolles ensinistrades.
El millor de tot són els pallassos Lleteta i Iogurtí.

La fruita ofereix moltes possibilitats: des d´una partida de birles amb melons d´Alger i peres, a una pista de patinatge amb pells de plàtan, passant per unes pomes a l´estil Guillem Tell.

En fi, ja veieu que el pare i la mare tenen solucions per a tot.

I ara que estem sols, us confessaré una cosa: en realitat m´encanta menjar i m´agrada tot, però si ells ho sabessin no ens divertiríem gens. Veritat?________________________________________________________